miercuri, 15 decembrie 2021

AUDIENTA LA MINISTRUL APARARII NATIONALE

 O DELEGATIE SCMD IN AUDIENTA LA MINISTRUL APARARII NATIONALE

Preluare de pe pagina centrala a SCMD

Ieri, 14 decembrie a.c., la orele 14.00, a fost fixata audienta solicitata de CSN MERIDIAN la noul ministru al Apararii Nationale, conform Dialogului social in cadrul Trilateralei, delegatia fiind formata exclusiv din reprezentanti ai SCMD, care au avut sarcina sustinerii unui ”punctaj de probleme privind protectia sociala a personalului, militar si civil, nesindicalizat, din SAOPSN” (vezi Anexa).

Directia de Relatii Publice a crezut, probabil, oportun momentul si a convocat, la o audienta particulara, toti sefii Directiilor Generale din M.Ap.N. implicate si cati a putut contacta din liderii ”structurilor asociative”. Ideea nu a fost rea deoarece dl. ministru a putut constata ca nemultumirea rezervistilor este generala.

In situatia creata, delegatia SCMD si-a prezentat statutul de SINDICAT (reconfirmat juridic, ultima oara saptamana trecuta, in procesul definitiv castigat de CSN MERIDIAN impotriva Cartel ALFA) si de UNIC REPREZENTANT al unei confederatii nationale in dialogul trilateral cu SAOPSN. Mandatul prevedea apararea drepturilor salariale si conexe ale tuturor militarilor din SAOPSN (cadre M.Ap.N., jandarmi, pompieri, din servicii speciale, etc.) al civililor din structurile militare care au alte indatoriri, obligatii si restrictii, fata de omologii lor din alte ministere si, indeosebi, ale rezervistilor din intreg sistemul.

Detaliile discutiilor  CITITI AICI.