marți, 28 februarie 2017

1 MARTIE 2017 Primavara....automobilistilor militari

Prima zi de primavara,

Un martisor si o floare pentru toate doamnele si domnisoarele din viata noastra!
 Ziua Automobilistului Militar
La 1 martie 1917, a fost înființat în Moldova (în cadrul procesului de reorganizare a armatei române, refugiate) Regimentul de Tracțiune Automobilă, înființare consfințită prin Înaltul Decret nr. 245 din 22 martie 1917. Acest moment marchează apariția Armei Auto în cadrul organismului militar românesc.
Regimentul nou-înființat înlocuia Compania de Automobile a Armatei, creată prin Decizia Ministerială nr. 304 din 11 august 1915.
Prin Decizia Ministerială nr. 520 din 27 martie 1917, se prevedea ca Regimentul de Tracțiune Automobilă să fie structurat, pentru partea activă, pe trei batalioane ''de automobile, autocamioane, autocamionete și alte asemenea'', precum și companii de motomitraliere, grupuri de autotunuri și automitraliere. Pentru partea sedentară se stipula înființarea unui batalion de depozit și a unei școli de șoferi.
Dificultățile inerente începutului de drum (înzestrarea sub necesități cu mijloace auto, ca număr și putere, traseele lungi și drumurile desfundate), dificultăți agravate și de condițiile dramatice ale războiului, nu i-au împiedicat pe automobiliștii militari, alături de ceilalți ostași ai Armatei României, să-și îndeplinească datoria față de țară în timpul Războiului de Întregire.
În deceniile următoare, creșterea gradului de motorizare și mecanizare a armatei a constituit unul dintre obiectivele de primă importanță al factorilor de decizie din cadrul organismului militar românesc, automobiliștii militari contribuind, de-a lungul timpului, la îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate.
(Articol preluat de pe Facebook-Scoala de ofiteri activi tancuri si auto "Mihai Viteazul")
Cu aceasta ocazie,
Conducerile filialelor Braila ale SCMD, ANCMRR si Cultul Eroilor,
Ureaza tuturor celor care au purtat cu mandrie semnul de arma,
isi indeplinesc sau si-au indeplinit datoria sub drapel,
multa sanatate, prosperitate, bucurii de la cei dragi!
LA MULTI ANI!