duminică, 14 august 2016

100 de ani de la infiintarea Armatei a 2-a

Asa cum rezulta din Ordinul nr. 40 al Marelui Cartier General, datat ,,Bucuresti, 15 august 1916" si care constituie actul sau de nastere, ,,cu incepere din ziua de 18 (optsprezece) August a.c. (1916 n.n.), toate trupele si serviciile prevazute prin lucrarile *Ipotezei Z* vor trece sub ordinele superioare ale Comandamentului Armatei a 2-a al carui cartier general se va gasi instalat, pana la terminarea mobilizarii, in localul scoalei de artilerie si geniu..."
Aceasta structura a evoluat de la Armata a 2-a la Comandamentul Operational Intrunit (infiintat in anul 2000) si apoi la Divizia 2 Infanterie (infiintata la 15 aprilie 2010), preluand si continuand traditiile acestora.
Acum, Divizia 2 Infanterie "Getica", structura subordonata direct Statului Major al Fortelor Terestre, are in componenta majoritatea unitatilor militare din zona de est si sud-est a tarii.
Dupa un veac de cand Armata a 2-a era chemata sa lupte pentru reintregirea tarii, militarii de astazi sarbatoresc, in curand, centenarul Marii Unitati.
Pentru mai multe detalii, click aici.
Tuturor celor care isi desfasoara sau si-au desfasurat ctivitatea
in structurile Armatei a 2-a, le dorim
multa sanatate, bucurii si mentinerea vie a mandriei de
militar al Armatei Romane.

Iar celor care-si sarbatoresc onomastica
in ziua praznuirii Adormirii Maicii Domnului,
le dorim "LA MULTI ANI"!
Cu respect,
B.Op. al SCMD Filiala 1 BRAILA
Comitetul  ANCMRR Filiala BRAILA

A.N.Cultul Eroilor Filiala BRAILA