sâmbătă, 28 noiembrie 2015

1 DECEMBRIE 2015


Programul detaliat AICI

Revederea marinarilor Braileni

In luna octombrie 2015 a avut loc revederea celor care au activat in unitatea de vedete blindate (02074). S-au aniversat 40 de ani de la infiintare si s-au comemorat 15 ani de la desfiintare.
Cei care au si doresc sa participe cu imagini la un eventual CD, sunt rugati sa expedieze pe adresa sindicatulcmd1braila@yahoo.com fisierele respective.

Mai multe imagini de la intalnire AICI

marți, 24 noiembrie 2015

miercuri, 18 noiembrie 2015

Regimentul 285 Artilerie Braila-intalnire peste ani

Si cu sprijinul B.Op. al SCMD Filiala 1 BRAILA a avut loc intalnirea anuala a celor ce au activat in R.285 Art.
Imagini de la aceasta activitate vi le prezentam alaturat.
Colegii care au fotografii de la aceasta intalnire sunt rugati sa le expedieze pe e-mail la sindicatulcmd1braila@yahoo pentru cuprinderea acestora intr-un eventual CD.
Cu respect,
Comitetul de organizare


Mai multe fotografii AICI.

ADIO, DEMOCRAŢIE - BUN VENIT,TEHNOCRAŢIE!

Multumim domule Gl.mr.r. prof.univ.dr. Petrişor Mandu 
Un articol ce ne dovedeste ca se pot exprima opinii utilizand un limbaj civilizat.
Pentru a citi articolul click aici.

duminică, 15 noiembrie 2015

16 Noiembrie

Ziua Transporturilor Militare


             La 16 noiembrie 1880, odată cu înfiinţarea celui de-al doilea batalion de geniu s-a constituit şi câte o companie de căi ferate, primele subunităţi de acest fel din Armata română. A fost înfiinţat în cadrul Direcţiei a II-a din Ministerul de Război, Biroul 3 Transporturi Militare. Astfel, structurile de mişcare şi transport au reprezentat de la înfiinţarea lor un element important în asigurarea sprijinului logistic, necesar îndeplinirii misiunilor încredinţate forţelor armate române. Nevoile crescânde de deplasare a trupelor şi de asigurare a unor cantităţi apreciabile de materiale au impus redimensionarea şi transformarea structurilor militare de transporturi. Aceasta s-a dezvoltat ca reacţie la necesităţi, ajungând în perioada celui de-al doilea Război Mondial, la peste 50 de mii de oameni.
Cu acest prilej, filialele BRAILA ale SCMD, ANCMRR si CAR-PMS
ureaza intregului personal care si-a desfasurat sau isi desfasoara activitatea
in structuri de acest tip multa sanatate, implinire profesionala si personala.

duminică, 8 noiembrie 2015

Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril ne ofera prilejul de a va ura.dumneavoastra sau membrilor de familie si cunostintelor care-si sarbatoresc onomastica un sincer “LA MULTI ANI”, cu sanatate, bucurie, prosperitate si pace in suflet.

Filialele BRAILA ale SCMD, ANCMRR, Cultul Eroilor, CAR-PMS

luni, 2 noiembrie 2015

Ziua VANATORILOR DE MUNTE

La 3 noiembrie 1916, în plin război, s-a constituit primul batalion de vânători de munte din Armata Română, ca unitate de elită care să intervină în situaţii extreme.
Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Şcoala Militară de Schiori din Bucureşti să fie transformată în „Corpul Vânătorilor de Munte”, organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanţi, destinat întăririi Armatei Române.
De-a lungul celor celor 99 de ani de existenţă, vanatorii de munte au avut un rol decisiv pe câmpurile de bătălie, prin imensele jertfe date contribuind decisiv la afirmarea şi apărarea indealurilor fundamentale ale Naţiei Române – Independenţă, Unitate, Suveranitate.

            La ceas aniversar, SCMD filiala Brăila urează tuturor celor care au purtat şi poartă cu cinste acest semn de arma , care şi-au făcut sau îşi fac datoria sub tricolor, multă sănătate, prosperitate şi împliniri în întreaga activitate!