marți, 4 mai 2010

Comunicat privind întâlnirile cu parlamentarii brăileni

În perioada 08-29.04.2010 s-au desfăşurat întâlnirile conducerii Filialei Brăila a SCMD cu parlamentarii brăileni.
În cadrul întâlnirilor Biroul Operativ a prezentat poziţia SCMD referitoare la:
-proiectul legii unice a pensiilor;
-Capitolul IV din Legea 329/2009,referitor la interzicerea cumulului pensiei cu salariul,în sistemul bugetar.
Privind proiectul legii pensiilor,aflat în dezbaterea Senatului României,membrii Biroului Operativ au susţinut şi argumentat următoarele aspecte:
-neconstituţionalitatea actului normativ propus de guvern:
-necesitatea existenţei unei legi separate pentru sistemul militar,datorat restricţiilor specifice profesiilor militare;
-cuantumul actual al pensiilor militare reprezintă o compensare a limitărilor impuse în exercitarea drepturilor constituţionale şi a privaţiunilor serviciului militar;
-corespondenţa legilor nr.164/2001 şi 179/2004 cu aquisul comunitar;
-neadevărul celor susţinute de primul-ministru şi de ministrul muncii,cum că pensiile sub 3000 lei nu vor fi afectate;
-demascarea acţiunii guvernanţilor care,prin declaraţii populiste,urmăresc învrăjbirea categoriilor socio-profesionale;
-s-a argumentat că singura variantă satisfăcătoare pentru SCMD este menţinerea ad-literam,a legii nr.164/2001 şi legii nr.179/2004.

Referitor la Legea 329/2009 Biroul Operativ a susţinut faptul că prin acest act normtiv s-a anulat dreptul pensionarilor militari(ieşiţi din sistem la o vârstă mai mică datorită restructurărilor impuse de condiţiile aderării la NATO)de a-şi exercita dreptul la muncă până la vârsta standard de pensionare.

Parlamentarii brăileni au arătat că demersurile noastre sunt conoscute,în bună măsură,că înţeleg starea de spirit din rândul cadrelor militare în rezervă şi retragere şi că vor acţiona pentru soluţionarea favorabilă acererilor noastre.
Trebuie să spunem că am sesizat la parlamentarii PSD şi PNL un pesimism destul de mare,în sensul că aproape că se recunosc învinşi de actuala putere,în toate domeniile.
Domnul deputat PDL Eugen Bădălan a susţinut că,în comisia de apărare din Camera Deputaţilor,se va reuşi să se introducă amendamente carevor asigura neafectarea pensiilor militare.
Vom trăi şi vom vedea!
Cei doi senatori brăileni-Ion Rotaru(PSD) şi Constantin Sever-Cibu(PNL) au avut o atitudine complet diferită în dezbaterile senatului.Dacă deputatul PSD şi-a onorat promisiunea,în sensul că a votat în favoarea noastră,senatorul PNL Cibu nici măcar nu a fost prezent la votul asupra art.6(articol hotărâtor cu privire la cuprinderea sau necuprinderea militarilor în legea unică a pensiilor)
Stimaţi colegi vă asigurăm că vom monitoriza în continuare,cu deosebită atenţie,poziţia parlamentarilor brăileni.

BIROUL OPERATIV